Pengar ska gå till vård inte projekt

Primärvården i vårt län är underfinansierad jämfört med övriga skogslän. Vi har en primärvård i vårt län som går på knäna. Både de Hälsocentraler som drivs av regionen och de vårdcentraler som drivs av privata vårdgivare har problem att tillgodose sina patienters behov.

Det finns en tydlig skiljelinje mellan oss och den rödgröna majoriteten. Liberalerna vill att de pengar som tilldelats primärvården ska delas ut till primärvården. Den rödgröna majoriteten vill använda pengarna till utvecklingsprojekt.

Regelboken som styr hur pengarna till primärvården betalas ut är felkonstruerad. Det har nu 2 år i rad blivit stora summor kvar av primärvårdens pengar trots att alla vårdcentraler och hälsocentraler upplever att de har det tufft. Vi ser en tydlig skiljelinje. Liberalerna och alliansen vill att pengarna ska betalas ut så att de kommer alla vårdgivare och därmed patienterna tillgodo. Den rödgröna majoriteten vill använda pengarna till projektmedel för utveckling av primärvården. Men hur ska man ha tid med utveckling om man inte hinner med ordinarie verksamhet?

error