Panelsamtal om LSS

Måndag 21/11 arrangerade Liberalerna tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, Särnmark Assistans och Lystra Assistans panelsamtal på First Hotel Strand konferens, Strandgatan 10.

Riksdagsledamöterna Bengt Eliasson (L) och Kristina Nilsson (S) medverkade samt en anhörigvårdare, en person med funktionshinder i behov av assistans och representanter för 2 assistansbolag.

Det blev en välbesökt kväll där panelen förde ett öppet samtal om vad som nu händer med den personliga assistansen. Efter avbrott för fika fick publiken ställa frågor till panelen.

Tidigare på dagen besökte Bengt Eliasson tillsammans med Ingeborg Wiksten, Megan Sandberg och Sarah Karlsson representanter för Föreningen JAG. De berättade om otrygghet och rädsla bland  sina medlemmar, eftersom Försäkringskassans beslut nu blivit än mer svåra att förutse och förstå.

Vem tjänar på att anhöriga tvingas sluta jobba för att ta hand om närstående som inte längre får den assistans som behövs för ett självständigt liv?

Vill vi verkligen ha ett samhälle som sparar på den som behöver assistans för att kunna leva ett bra liv. För att kunna leva, istället för att bara överleva. För liberalerna är svaret otvetydigt att alla behövs. Alla kan bidra. Ett bra exempel är Rebecka som läser sagor för förskolebarn, tack vare projektet  Vi vill bidra som drivs av föreningen JAG och finansieras av Arvsfonden.

Liberalerna har alltid slagits för personlig frihet. I införande av LSS 1994, i psykiatrireformen där mentalsjukhusen stängdes och i valfrihet för äldre i behov av stöd och hjälp.

raddalss_21nov

error