Välbesökt föreläsning av Sipan Ismail

Den 5 september var Sipan Ismail inbjuden av Liberalerna som föreläsare, för att berätta om sin politiska resa. Hur han efter att han kom till Sverige bestämde sig för att politiskt engagemang var det bästa sättet att ge tillbaka till det nya land som gett honom så mycket.

Sipan berättade på arabiska, kurdiska och svenska om sin bakgrund, hur han kom till Sverige och hur han efter nästan 10 år som aktiv Socialdemokrat bestämde sig att byta parti till Liberalerna. Orsakerna var många men en stor del i hans beslut var p.g.a att han ville företräda en politik som inte passiviserade invandrare utan ser nya svenskars förmåga och möjlighet att bidra.

dsc03114

 

Efter föreläsningen var det frågestund och fika och efter många och långa diskussioner avslutade vi kvällen med italiensk buffé för de som var kvar.

dsc03128

Vem är Sipan?

Sipan bor i Sollentuna, han har studerat engelska, arabiska och statskunskap på
universiteten i Mosul, Uppsala och Stockholm. Han arbetar
nu på Migrationsverket. Några år efter flytten till
Sverige, fick Sipan sitt första politiska uppdrag. Han har
sen dess skaffat sig en bred erfarenhet av svensk
kommunalpolitik samt i mycket förändrat den bild han hade i
Kurdistan/Irak av svensk partipolitik.

error