Valfrihet är nyckeln till god kvalitet och god arbetsmiljö nyckeln till god ekonomi

För Liberalerna är du som patient viktigast. Nöjda patienter är vårt mål. Landstinget ska erbjuda förstklassig vård där du behöver den på en tid som passar dig. Du ska kunna lita på att vården finns där när du behöver den.

Just nu lägger vi mycket fokus på arbetsmiljöfrågor för de som jobbar inom sjukvården i vårat län. Vi resonerar så här: Kan inte Landstinget erbjuda en god arbetsmiljö och vara en bra arbetsgivare så kommer vi snart inte ha någon personal som kan vårda våra länsbor i behov av sjukvård.

Vårdköerna växer och utomlänskostnaderna skjuter i höjden. Kan vi erbjuda våra sjuksköterskor attraktiva arbetsförhållanden så slipper vi anställa stafetter och då kan vi öppna vårdplatser som nu är stängda och då slipper vi skicka patienter för operation till Stockholm. Eftersom det inte är operationstider vi har dåligt med, det är vårdplatser för eftervård som saknas på grund av sjuksköterskebrist. En brist om uppkommit på grund av allt för tuffa arbetsförhållanden.

Vi ska komma ihåg att vi i Västernorrland för 3 år sen i stort sätt inte hade några sjuksköterskestafetter.

error