Det är nog med besparingar

Kan någon berätta för mig hur det här går ihop. Socialdemokraterna med Elisabet Strömqvist i spetsen sparkade över 300 personer mellan 2008 och 2010, mest undersköterskor. Och nu vill de ha mer personal, framförallt undersköterskor, men de är oroliga för ekonomin…

Så om vi leker med tanken att de vinner valet 2014 så ska de alltså anställa mer personal, mest undersköterskor men vad tänker de då dra in på? Läkare? Sjuksköterskor? Jag kanske är dum men jag får det inte att gå ihop.

Screenshot_2013-04-25-10-30-46-1

Landstingsdirektören inledde landstingsfullmäktige igår med att säga att de förändringar vi nu genomför i landstinget är en absolut nödvändighet för att bryta den onda spiralen med besparingar, skattehöjningar och nya besparingar. Det här mönstret har upprepat sig i vårt landsting i över ett decennium. Det är nog med besparingar nu.

De besparingar som sossarna genomförde mellan 2008 och 2010 har inte kunnat genomföras fullt ut för vi har patienter som måste få vård. Sossarna har samma idé nu. Sparka folk när ekonomin är dålig och återanställ dem efter att ha höjt skatten, och sen börjar det om…

Jag är själv sjuksköterska och jag vill aldrig mer jobba i ett landsting som behandlar personal så.

Sarah Karlsson (FP)
Ledamot Hälso- och sjukvårdsnämnden
Landstinget Västernorrland

error