Timrå

Välj det Liberala alternativet –

Bli MEDLEM NU  – gå in på:  www.liberalerna.se/

Den Liberala tanken behövs mer än någonsin i samhället.

Lib_blaklint_2%2Blogo_a_16-9

Välkommen till Liberalframtid.nu/ Timrå

Liberalerna Timrå har en ny sida under: http:// liberalframtid.nu,  här kommer vi att berätta om vad som händer i vår kommun, allt från vardagshändelser till viktiga politiska beslut.  Det skall vara intressant att besöka vår sida och vår förhoppning är att ge dig som läsare intressant läsvärd information.

Vilka är vi i Liberalerna Timrå?

Vi har precis avverkat Årsmötet. Det blev några förändringar som vi gärna sprider till dig som läsare.

Ny ordförande i Liberalerna Timrå är Chatrine Nordlund, ledamot i barn och utbildning- samt kultur och fritidsnämnden dessutom är Chatrine nämndeman.

FP_TIMRÅ_Chatrine_Nordlund-bild-001Chatríne är 39 år och bor i Bergeforsen. Chatrine brinner för samhällsfrågor, där barn och ungdomar är en stor del. Tillsammans med sin man Tommy är det Chatrine som sommaren 2015, helt på frivillig basis startade upp ”fredagsmys” för ungdomar i  Bergeforsen. Hösten-15 resulterade ”fredagsmyset” i en utmärkelse från Timrå Kommun.

Vi ser mycket positivt på framtiden för Liberalerna i Timrå med Chatrine som ordförande.

Under de närmaste 7 dagarna kommer vi att presentera en styrelseledamot per dag, så titta gärna in här om du vill veta vilka som tillsammans med Chatrine kommer att vara med och styra våra Liberala åsikter de närmaste året.

Hur ser Liberalernas styrelsen ut i Timrå

Efter vårt årsmöte i Liberalerna Timrå i början av mars har vi en ny styrelsen.

Vi har redan presenterat  vår nya ordförande Chatrine Nordlund.250px-Centaurea_cyanus_02_ies
Förutom att Chatrine är ordförande  är hon nu även Årets Blåklint i Västernorrland.Det är vi i Timrå extra stolta över och vi är helt säkra att vi har många Timråbor som instämmer i det.

FP_TIMRÅ_Björn_Hellquist-bild-002Som nummer två i vår presentation kommer, vår gruppledare, Björn Hellqvist.  Björn är den hos oss med den klart längsta politiska erfarenheten, och en ”kändis” bland politiskt intresserade Timråbor. Som fd lärare brinner han för att våra barn och barnbarn skall få gå i den bästa skolan och undervisas av de bästa lärarna.
Björn sitter i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Björn fungerar som vår uppslagsbok när det gäller vad som gäller i lagar och förordningar. Det är få frågor inom kommunal- och landstings politik som inte Björn har svaret på, givetvis sett med Liberala ögon men ändå alltid politiskt korrekt.

FP_TIMRÅ_Agneta_Lindén-bild-001Agneta Lindén är vår vice ordförande. Agneta är relativt ny i den politiska världen.  Agneta  valde att bli politisk aktiv i samband med att hon lämnade sin tjänst på Näringslivskontoret i Sundsvall. Här har vi vår ordningsman,   i politiken är det en klart bra egenskap.  Agneta är ersättare i kommunstyrelsen.

Givetvis fortsätter Agneta med att engagera sig i olika näringslivsfrågor, hon är bland andra uppdrag ordförande i ett nätverk för kvinnliga småföretagare.
FP_TIMRÅ_Gudrun_Molander-bild-001Gudrun Molander, sekreterare,  sitter i kommunfullmäktige och i socialnämnden. Gudrun har varit aktiv i Liberalerna de senaste 10 åren. Gudrun är tveklöst den i vår grupp som har den största erfarenheten från kommunal och statliga verksamheter. Gudrun har under hela sin yrkesverksamma tid arbetat inom olika kommuner och har haft flera ledande tjänster inom olika statliga verk.

Som ordförande i Timrå Teaterförening bidrar hon till att vi får möjlighet att se olika teateruppsättningar på olika platser i kommunen.  Resor tar all övrig ledig tid, tillsammans  med maken Bengt har dom sett det stora delar av världen.

Givetvis har vi en kassör och hos oss heter han David Wallin.            FP_TIMRÅ_David_Wallin-bild-001 Förutom att hålla koll på vart pengarna tar vägen så är han ledamot i kommunfullmäktige och i miljö och byggnadsnämnden.

David har sin arbetsplats som IT-strateg på Härnösands Folkhögskola och troligen så har hans arbetskompisar roligt på jobbet. I politiken är han den som står för de roliga inläggen både i tal och skrift.

Som småbarnsförälder har han ett pyssel med att få till veckoschemat men han hinner ändå med sitt musikintresse.

FP_TIMRÅ_Megan_Sandberg-bild-001Vår sjätte styrelseledamot är Megan Sandberg, ansvarar för våra sociala medier,  sitter i länsförbundets styrelse och som ersättare i kommunfullmäktige och socialnämnden. Har även en plats i TimråBos styrelse.

Megan har lätt för att tala, ofta och mycket. Har lätt för att se möjligheter och grundsynen är att det finns inga problem som är så stora så att det inte finns minst två möjiga lösningar.