Matts Söderberg

bild på Matts Söderberg

Matts Söderberg

Nr: 3. Kommunlistan – Liberalerna Kramfors – Kommunvalet 2018

Jag har mitt föräldrar hem i Örnsköldsvik, där för övrigt min bror Kurt bor. Övervägande delen av mitt arbetsliv jobbade jag som processoperatör på Domsjö Fabriker i skiftgång i 42 år. Är i grunden utbildad inom Livsmedels kemi och Detaljhandel. Har även jobbat som frilansjournalist (sporten) på Västernorrlands Allehanda i ca 20 år. Har även hunnit med som fritids-försäkringsombud inom Djur i drygt 20 år på Jordbrukets Försäkringsbolag (JFB, i dag Agria). Har haft 2 fritidsföretag, det ena inom Djurfoder-artiklar, det andra inom fastigheter. Av förståeliga skäl, så blev det inte många timmar att sova på då jag hade mitt ordinarie heltidsjobb i skiftgång på Domsjö Fabriker. Vid millenium skiftet av yttrade jag ena företaget (Djurfoder-artiklar), Fritidsombud(försäkringar) samt Frilansjournalist när VA slogs samman och blev TÅ. Flyttade upp till fritidshuset i Borgafjäll och pendlade ner till Övik för mitt arbete vid Domsjö Fabriker(skiftgång). I Borgafjäll blev jag med i Liberalerna Dorotea Kommun, bla.i Miljö och Bygg-nämnden, samt i KF.

Sommaren 2014 köpte jag ett hus i Lunde i natursköna Kramfors och kom snabbt med i Liberalerna Kramfors och  relativt nyinflyttad som hela tiden läser in mig om Kramfors struktur i politiken.                                                                                                                                                                              Nu finns jag med som tredje namn på Kramfors Liberalernas lista i Kommunen, är även ordinarie ledamot i Länsförbundet Liberalerna Västernorrland.  (Återfinns även på Regionlistan – List plats -region-11). samt Vice ordf. i Liberalerna Kramfors, bistår vår ordf. Svante Ivarsson. Sedan Dec 2017 deltar jag i BAS nämnden  i Kramfors på Liberalernas mandat som ersättare.

Har några övriga uppdrag utanför politiken. Är inne på mitt 15 år som kassör i Skoteralliansen Inom Dorotea Kommun, är Kassör i Lunde Vägförening, deltar i Lunde Bya vakts körningar.

Brinner för ekonomi, – att jaga onödig kostnader,                                                                                      Rättvisa i sociala frågor – ingen skall känna sig utanför – rätt ska var rätt                                                        Alla människors lika värde  – alla lika mycket värda, oavsett om någon har ett handicap.

Min högsta önskan?                                                                                                                                          -Att Liberalerna Kramfors får fler röster och platser i  Kommunen                                                                   -Att vi blir fler Liberaler (medlemmar) i Kramfors  i synnerhet Yngre, under pensions ålder och ungdomar .

Liberalerna Kramfors har öppna styrelsemöten, unga som gamla och nya  medlemmar och intresserade -hjärtligt välkomna till att lyssna och delta i diskussioner, vi håller till med våra månads träffar i styrelsen, på Vuxenskolan torget Kramfors, 18.00 , Vi bjuder alltid på fika !