Härnösand

Välkommen till Liberalerna i Härnösand!

Här hittar du information om Liberalernas representanter och verksamhet i Härnösand. Hittar du inte det du söker så tveka inte att kontakta oss via e-post: harnosand@liberalerna.se. Vill du bli medlem i Liberalerna så surfa in på www.liberalerna.se/bli-medlem

Nyheter, politiska förslag och reportage från våra events och aktiviteter hittar du i nyhetsflödet.

Följ oss på Facebook

 

Liberalernas kandidater till kommunfullmäktige 2018


 1. Eva Olstedt-Lundgren, Civilekonom, 50 år, Härnösand
 2. Olle Löfgren, Lärare/företagare, 40 år, Härnösand
 3. RosMarie Sandin, Arbetsterapeut, 42 år, Härnösand
 4. Mathias Johansson, Företagare, 34 år, Härnösand
 5. Camilla Nilsson, Egenföretagare/begravningsassistent, 47 år, Härnösand
 6. Per Häggström, Personalchef, 53 år, Härnösand
 7. Tomas Pålsson, Säljare, 35 år, Härnösand
 8. Sarah Karlsson, Barnsjuksköterska, 37 år, Härnösand
 9. Anders Nylander, Skogstekniker/fastighetsmäklare, 62 år, Härnösand
 10. Anita Holmström, Lärare, 74 år, Härnösand
 11. Mårten Holmström, Civilingenjör, 75 år, Härnösand
 12. Mikael Schéele, Riskingenjör, 51 år, Härnösand
 13. Ingrid Hedström, Personlig assistent, 54 år, Härnösand
 14. Lars-Åke Falck, Tandläkare, 66 år, Härnösand
 15. Olov Asplund, Ämneslärare högstadiet, 46 år, Härnösand
 16. Lennart Jonsson, Rektor, 77 år, Älandsbro
 17. Bengt Jansson, Lärare, 64 år, Härnösand
 18. Jonas Lundgren, Organisationsutvecklare, 50 år, Härnösand
 19. Lars Sjödin, Advokat, 71 år, Aspnäs
 20. Per Hägglund, Socionom, 85 år, Härnösand
 21. Sven-Åke Vest, Civilingenjör, 72 år, Härnösand

 

Liberalerna i Härnösands styrelse verksamhetsår 2018


Från vänster: Anders Nylander (vice ordf.), RosMarie Sandin (ledamot), Eva Olstedt-Lundgren (ledamot), Olle Löfgren (ledamot), Sarah Karlsson (ordförande), Mathias Johansson (ersättare), Camilla Nilsson (kassör). Saknas på bilden gör Mårten Holmström (ersättare) och Sven-Åke Vest (ledamot).

 


Sarah2015

Ordförande Sarah Karlsson

Sarah är småbarnsmor, jobbar halvtid som barnspecialistsjuksköterska på BVC och halvtid som politisk sekreterare åt Liberalernas regiongrupp. Sarah är engagerad sjukvårdspolitiker, (ledamot i Hälso- och sjukvårdsnämnden) och en hängiven liberal feminist som även varit ordförande i Liberala kvinnor i länet. Sarah flyttade till Härnösand från Timrå 2011. Sarah når du bäst via e-post sarah.karlsson@liberalerna.se eller direktmeddelande på Facebook.

 

 

Anders Nylander

vice ordförande Anders Nylander

Anders är egen företagare och engagerad i Liberalerna sen många år. Frågor som förenklade regelverk för företagare, samverkan mellan det offentliga, civilsamhälle och lokala företag ligger Anders varmt om hjärtat tillsammans med miljöfrågor. Anders pratar gärna om hur viktigt det är att hela Härnösands kommun utvecklas, inte bara centralorten. Förra året var Anders ombud vid Liberalernas historiska landsmöte där vi bytte namn till just Liberalerna. Anders når du på telefon 070-517 69 60.

 

Gruppledare kommunfullmäktige Eva Olstedt-Lundgren

Eva är civilekonom och jobbar som ekonomiansvarig inom skolan. Eva leder Liberalernas grupp i kommunfullmäktige och är Liberalernas representant i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott. Därtill kommer uppdrag i olika råd och referensgrupper, bl.a Kulturutskottet. Eva är både mamma och mormor, gillar friluftsliv och båtliv. Frågor som rör miljön och skolan ligger Eva extra varmt om hjärtat och hon har ett brinnande engagemang för den lilla människans frihet. Du når Eva på 0707524098 eller e-post: eva@qlurix.se

.

 

Liberalerna gör skillnad


Liberalerna på Korsmässomarknaden 2017. Vi delade ut gratis böcker och ställde frågor om tryggheten i centrum.

Liberalerna deltog med ett bokbord på skyltsöndag i Härnösand 27 november. Vi delade ut lite drygt 100 gratis böcker och samlar in nästa 600 kronor till vår UNICEF-insamling till förmån för barn på flykt.

Bilder från Liberalernas bokbord på skyltsöndag i Härnösand 2016. Vi delade ut lite drygt 100 gratis böcker och samlar in nästa 600 kronor till vår UNICEF-insamling till förmån för barn på flykt.

Liberalernas bokbord på skyltsöndag 2015

Eva och Jonas vid vårat bokbord på skyltsöndag 2015. Vi delade ut gratis böcker. De som ville fick skänka en slant till vår insamling hos Unicef.

Julavslutning 2016 med julgröt och sång


Traditionsenligt ordnade Liberalerna i Härnösand julavslutning första söndagen i december. Det serverades julgröt med skinkmacka och julmust som uppskattades av både stora och små. Under kvällen blev det även lotteri med hemstöpta ljus för de stora och julpyssel för de små, julsånger och firande av jubilarer som fyllt 40, 70, 75 och 85 år. julgrot2016

Ett stort tack till alla som hjälpt till och ett extra stort att till Pelle och Britta som handlat, dukar, kokat gröt och stöpt ljus till vårt lotteri.