Härnösand

Välkommen till Liberalerna i Härnösand!

Här hittar du information om Liberalernas representanter och verksamhet i Härnösand. Hittar du inte det du söker så tveka inte att kontakta oss via e-post: harnosand@liberalerna.se. Vill du bli medlem i Liberalerna så surfa in på www.liberalerna.se/bli-medlem

Nyheter, politiska förslag och reportage från våra events och aktiviteter hittar du i nyhetsflödet.

 

Liberalerna gör skillnad


Liberalerna på Korsmässomarknaden 2017. Vi delade ut gratis böcker och ställde frågor om tryggheten i centrum.

Liberalerna deltog med ett bokbord på skyltsöndag i Härnösand 27 november. Vi delade ut lite drygt 100 gratis böcker och samlar in nästa 600 kronor till vår UNICEF-insamling till förmån för barn på flykt.

Bilder från Liberalernas bokbord på skyltsöndag i Härnösand 2016. Vi delade ut lite drygt 100 gratis böcker och samlar in nästa 600 kronor till vår UNICEF-insamling till förmån för barn på flykt.

Liberalernas bokbord på skyltsöndag 2015

Eva och Jonas vid vårat bokbord på skyltsöndag 2015. Vi delade ut gratis böcker. De som ville fick skänka en slant till vår insamling hos Unicef.

Vi lovar ordning och reda

Liberalerna är som vanligt ”den tråkiga föräldern” just för att vi inte lovar guld och gröna skogar. Ekonomin är ansträngd och då behövs kloka tag.

Skolan kommer först, vi vill ha ordning och reda i skolan för en bra arbetsmiljö, både för lärare och elever.

Vi vill ha få mål i skolan, men desto tydligare mål, som skolan ska samarbeta med från förskola och i hela grundskolan. Arbetet med att nå målen måste gå över gränserna.

Självklart ska vi arbete för våra motioner; två böcker till alla 6 åringar, toleransresor samt yrkesmentorer i alla högstadieklasser.
Vi behöver biträdande skolledare för att skapa en bättre arbetsmiljö.
För målet är att ”bli Norrlands bästa skola 2021”.

Vi måste skapa bra arbetsmiljö för alla våra medarbetare och vi tror på våra medarbetares kompetens om hur arbetet kan både förbättras och förenklas, till det behövs inga konsulter. Vi vill minska konsult kostnaderna från 21 milj till 14! (Vi har pratat med många medarbetare som säger samma sak)
För målet är att ”bli Norrlands bästa arbetsgivare 2021”.

Vi behöver utveckla boende för våra äldre, vi måste få en fungerande LOV för småföretagare kan och vill! Vi vill ha ett nytt äldreboende, anpassat för framtiden.
För målet är: ”Norrlands bästa äldrevård 2021”

Vi är beroende av företagen i vår kommun. Vi låste värna om våra befintliga och våra nya företagare, något som saknas idag.

Vi måste ge våra företagare det stöd de behöver. För målet är ”Norrlands bästa småföretagarklimat 2021”.

Vi behöver ha ett väl fungerande civilsamhälle, därför måste vi stötta föreningslivet och våra studieförbund och ge dem förutsättningar för att fortsätta utvecklas.

 

Följ oss på Facebook

 

Liberalerna i Härnösands styrelse verksamhetsår 2019


Sarah Karlsson, ordförande

Eva Olstedt-Lundgren, vice ordförande

Camilla Nilsson, kassör

Olle Löfgren, ledamot

RosMarie Sandin, ledamot

Sven-Åke Vest, ledamot

Bengt Jansson, ledamot

Mårten Holmström, ersättare

Tomas Pålsson, ersättare

 


Sarah2015

Ordförande Sarah Karlsson

Sarah är småbarnsmor, jobbar halvtid som barnspecialistsjuksköterska på BVC och halvtid som gruppledare åt Liberalernas regiongrupp. Sarah är engagerad sjukvårdspolitiker, (ersättare i regionstyrelsen) och en hängiven liberal feminist som även varit ordförande i Liberala kvinnor i länet. Sarah flyttade till Härnösand från Timrå 2011. Sarah når du bäst via e-post sarah.karlsson@liberalerna.se eller direktmeddelande på Facebook.

 

Gruppledare kommunfullmäktige Eva Olstedt-Lundgren

Eva är civilekonom och jobbar som ekonom/projektledare i Timrå. Eva leder Liberalernas grupp i kommunfullmäktige och är även vice ordförande i lokalföreningens styrelse i Härnösand. Eva är både mamma och mormor, gillar friluftsliv och båtliv. Frågor som rör miljön och skolan ligger Eva extra varmt om hjärtat och hon har ett brinnande engagemang för den lilla människans frihet. Du når Eva på 0707524098 eller e-post: eva@qlurix.se

.

Medlemsaktiviteter


Traditionsenligt ordnar Liberalerna i Härnösand julavslutning första söndagen i december. Det serveras julgröt med skinkmacka och julmust som uppskattades av både stora och små. Under kvällen blev det även lotteri med hemstöpta ljus för de stora och julpyssel för de små, julsånger och firande av jubilarer. julgrot2016