ÅRSMÖTET 27/2 – GAV PARTIET NY ORDFÖRANDE & EN NY LEDAMOT/KOMMUNIKATÖR

Vid Liberalernas årsmöte den 27/2 klev André Strödin åter in i styrelsen samtidigt somt partiet berikades med en ny kommunikatör och ledamot, Ewelina Häggquist.
– Jag hoppas kunna komma in med ny och frisk energi till partiet och genom den digitala kommunikationen som jag kommer jobba med låta partiet växa, säger Ewelina

Det är med motivation och inspiration som André Strödin nu tar över ordföranderollen efter Erica Markusson. Genom att uppmuntra till engagemang och aktivitet önskar André nå målsättningen om fler medlemmar och en yngre generation till politiken.
– Det är väl här jag hoppas hitta nya vägar förpartiet att växa och synas, säger Ewelina Häggquist som blivit invald till kommunikatör och ledamot.

– Jag känner mig stolt över förtroendet att få hantera de sociala plattformarna, vilket, enligt mig, är A och O i dagens samhälle. säger Ewelina Häggquist. De som följer oss kommer nog kunna se en viss förändring i våra flöden, både text och bildmässigt.  Men vi ska behålla den tydliga liberala andan. Jag tror verkligen på partiet.

Samtidigt som det fokuseras på det digitala så finns det också ett annat fokus hos ordföranden André Strödin.
– Min förhoppning är att vi inte enbart ska mötas i den politiska kvadraten och diskutera budgetfrågor utan att vi också ska kunna mötas i en social gemenskap och prata om annat, kanske över spelkvällar eller middagar (i en tid där covid19 lättat på restriktioner)

Både André och Ewelina studerar till vardags, André med målet att bli affärsutvecklare och Ewelina med sikte på att bli professor inom etnologi.
– Så det faller sig nog ganska naturligt att det är frågorna som berör kultur och vårt kulturarv som ligger mig varmt om hjärtat, men såklart också frågor rörande vården då jag i grunden är undersköterska.

Föreningen har ett uttalat mål att efter valet 2022 återfå sina platser i kommunfullmäktige, platser som partiet tappade efter senaste valet.
– Det kommer krävas mycket jobb, främst från mig men också från mina partikamrater, konstaterar André Strödin.

– Det vi måste börja med är att tydliggöra vår politik; vad vill vi och vad står vi för? Men samtidigt fortsätta på den banan vi stakat upp.

Trots frånvaron i fullmäktige det senaste åren har Liberalerna Örnsköldsvik fått genomslag för sin politik i kommunen. André Strödin menar att Liberalerna kommer göra stor skillnad när det åter tar plats i kommunfullmäktige. Genom att tydligt markera och säga ifrån när något är fel, samt att Liberalerna kommer ta plats genom att lägga många motioner och på så sätt göra den liberala rösten hörd.

– Det är vår tid nu, avslutar Ewelina Häggquist.

Under årsmötet 27/2 blev även dessa invalda i Liberalernas styrelse:

Kassör, Bror Wallström, omval
Styrelseledamot: Erica Markusson nyval 2 år
Styrelseledamot o vice ordf.: Göran Lundqvist, nyval 2år
Styrelseledamot o Kommunikatör/sekreterare:
Ersättare: Göran Norlén, nyval, 2 år
Ersättare: Linnea Olofsson, omval, 2 år

Valberedning:

Sammankallande Benny Eriksson
Ledamot Emelie Jäderberg Norlén
Ersättare Paula Holmström
Ewelina Häggquist, 2021-03-04
Örnsköldsvik

error