Klart med mer cancervård till sjukhuset i Sollefteå

Ett av våra vallöften på väg att genomföras, äntligen!

Den politiska majoriteten i Region Västernorrland, L, M och S, var redan när samarbetet inleddes överens om att det fanns behov av utveckling av cancervården och att möjligheten att börja erbjuda cytostatikabehandling under dagtid vid sjukhuset i Sollefteå skulle utredas.

Inledningsvis kommer det utökade utbudet av cancervård i Sollefteå att gälla sånt som till exempel hormonbehandling och benstärkande behandling, utökning av SSIH (specialiserad sjukvård i hemmet) så att onkologpatienter i Sollefteå/Kramfors kan få vissa kontroller lokalt samt möjlighet att SSIH även ska kunna dela ut vissa cytostatika-tabletter. På det sättet minskar transportbehovet för dessa patienter som ofta är svårt sjuka. Genom beslutet i HSN kan dessa förbättringar börja införas så fort det finns rutiner på plats och patientsäkerheten är garanterad.

Som en del i en omställning till mer nära vård är detta mycket viktigt. Fler och fler drabbas av cancer och många lever idag med kronisk cancer.

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade idag också om en fördjupad utredning om hur viss cytostatikabehandling i samarbete med andra länskliniker skulle kunna införas på sjukhuset i Sollefteå.

Läs mer
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/mer-cancervard-till-solleftea-sjukhus

error